Україна втратила близько 150 тисяч солдатів і замінює воєнкомів, щоб посилити мобілізацію

призов

Західні офіційні особи та аналітики оцінюють втрати української армії у понад 150 000 вбитих та поранених, ще десятки тисяч жертв Україна зазнала серед цивільного населення.

Про це з Києва пише Марк Сантора для The New York Times.

Двомісячний контрнаступ України з метою відвоювати втрачені території на півдні перетворився на криваву втому, просуваючись до окупованих Мелітополя та Бердянська болісно повільно. Водночас на північному сході російські війська наступають на Куп'янськ.

Аби набрати більше в людей в армію Володимир Зеленський вирішив замінити всіх обласних начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, які відповідають за мобілізацію. Нові керівники мають зробити мобілізацію більш жорсткою через викорінення корупції — призов має охопити всіх тих, хто наразі «відкупився».



При цьому розглядаються й такі кардинальні міри, як скасування всіх «білих квитків» — направлення на повторну медичну комісію, всіх хто був визнаний військово-лікарськими комісіями не придатним до служби за станом здоров'я з початку повномасштабної війни.

Кількість українців, які намагаються втекти від військової служби, зростає. Зокрема у Держприкордонслужбі повідомили, що в середньому на день затримують 20 чоловіків при спробі незаконно залишити країну.



Нагадаємо, що наприкінці червня Верховна Рада обмежила право на відстрочку від мобілізації для громадян, які мають родичів з-поміж осіб з інвалідністю, наступною планується скасувати право на відстрочку для військовозобов'язаних осіб, які здобувають не першу освіту.

Читати все про мобілізацію на Ukrainian Military Pages »»